Tévhitek és kérdések a napkollektor rendszerek árával és megtérülésével kapcsolatban.

 

Ma a napenergiát két fajta energia előállítására használják, az egyikkel háztartási meleg vizet állítanak elő a másikkal pedig elektromos energiát.
Cégünk a használati meleg víz előállítására alkalmas napkollektorokat importál és forgalmaz.
Mottónk, „LEGJOBBAT VAGY SEMMIT”.
Kizárólag prémium kategóriás napkollektorokat értékesítünk.
Miből is áll a „PRÉMIUM” kategória?
Termékeinket kizárólag magas minőségű rozsdamentes anyagból gyártatjuk mely garancia a hosszú korrózió mentes élettartamra.
A magas minőség mellett napkollektorainkat kedvező áron értékesítjük.
Amennyiben igény van rá a vásárolt napkollektort telepítjük is.
Napkollektoraink árát próbáljuk úgy meghatározni hogy azok mindenki számára elérhetőek legyenek.
A kérdés amire mindenki kíváncsi és sokszor elsőként fogalmazódik meg benne.
„Meg fog ez nekem térülni és ha igen akkor mikorra?”
Hát ez egy jó kérdés de bizonyos értelemben sok értelme nincs.
Vajon hány ember gondolkodik el azon mikor megvásárol egy LED TV-t vagy egy Laptopot hogy mikorra fog ez nekem megtérülni? Pedig a válasz roppant egyszerű soha sem fog megtérülni.
Ezzel szemben egy napkollektor vásárlásával garantált a megtérülés, tehát a kérdés első részére a válasz IGEN meg fog térülni.
Itt fontos elmondani hogy a vákuumcsöves síkkollektorok megtérülésére valóban kicsi az esély mivel az üzemeltetésükhöz folyamatos elektromos energia felhasználásra van szükség ami már magában is kizárja a teljes befektetés megtérülését. Persze a megtérülés itt is elérhető de az idő az 10-15 év is lehet.
Ennek két oka van az egyik az hogy folyamatos üzemeltetéshez szükséges  energia felhasználás, a másik ok a magas bekerülési ár egy ilyen rendszer ára telepítéssel együtt 600,000.- + költségbe kerül. A felső értéket szándékosan nem írtuk le mivel az gyakorlatilag a csillagos ég.
A kérdés második részére a válasz a saját használati meleg víz felhasználásától függ.
A befektetés megtérülésével, elmondható hogy egy 150 literes napkollektor rendszer bekerülési költsége 260 – 300 ezer forint között alakul a telepítés bonyolultságától függően.
Ha valaki eddig villanybojlerrel állította elő a meleg vizet és az havonta 10.000.- Ft-ba került neki akkor a megtérülés ideje 26 hónap azaz 2 év 2 hónap alatt megtérül a befektetés.
Amit a számoláskor sokan elfelejtenek hogy a kiadás után azonnal elkezdődik a megtérülés időszaka mivel a következő hónaptól már nem jelentkezik az áramszámlában a villanybojler által elfogyasztott elektromos áram díja.
Aki szeretne egy napkollektor rendszert vásárolni és azon töprengett hogy megéri-e és megfog-e térülni az nyugodtan vásárolja meg napkollektort és gondoljon arra hogy amikor az új LED-TV-t vagy Xboxot vette akkor ez a kérdés fel sem merült benne.

További információkért felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban keresse fel weboldalunkat,
www.imvkollektor.hu vagy keresse kollégáinkat elérhetőségeiken.